14 Mayıs 2016 Cumartesi

Tavuklu çorba tarifi

Tam da hastalanmaya başladığımız bahar dönemlerinde hayat kurtaran bir tarif (biraz abarttım) Tavuklu çorba benim çocukluğumda bayıldığım bir çorbaydı, her yaptığımda annemi hatırlatan yemeklerden biridir, çok doyurucudur ve üstelik sağlıklı da ve en önemlisi lezzetli oluşu sanırım :) Başlıyoruz;
Malzemeler;
1adet tavuk göğsü
Yarım kase pirinç (yada arpa şehriye)
1 y.kaşığı domates 1y.k biber salçası
1 domates rendesi
Tavuk göğsünü haşlamak için 1y.k çorba için 4,5 y.k sıvı yağ
Nohut(Önceden haşlanmış buzluktan çıkarılmış)
Nane
Renkli Biberler( Yoksa karabiber+ kırmızı biber)
Tuz

Hazırlanışı;
Tavuk göğsünü yağ ve tuz ekleyerek bir tencerede haşlıyoruz, haşlandıktan sonra elimizle küçük küçük parçalayıp, süzdüğümüz tavuk suyunuda bir köşede bekletiyoruz, bir tencerede yağı salçayı naneyi, tuzu ve renkli biberleri(değirmende öğütebildigimiz biberlerden) kavurup tavuklari ve nohutlari ekliyoruz ardından rendeledigimiz domatesleri de ekleyip karıstırıyoruz. Önce tavuk suyunu üstünede çaydanlıkta veya su ısıtıcısında kaynattıgımız suyu tencerenin yarisini biraz geçecek şekilde ekliyoruz ve kaynadıktan sonrada altını kısıyoruz yaklaşık 20 veya 30dk da çorbamız hazır. Birde piştikten sonra tencereye veya servis ederken limon suyu eklemeyi unutmayın, çok lezzetli oluyor :)

Dip not: Tavuklar konusunda hızla artan şüpheler, yemlerde GDO ve antibiyotik olma ihtimali sağlığımızla ilgili önemli iddialardır, bu konuda tavuk üreticilerinin hassas davranmasını insan sağlığını tehdit edecek birşeyi kar amacı güderek yapmadıklarını ümit ediyorum, ayrıca böyle bir imza kampanyası var destekliyorum, buraya tıklayarak imza verebilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder