25 Kasım 2016 Cuma

Neden hastayız?


Artık birçok insanın, yaşlının, çocuğun, gencin hasta olduğu zamanlardayız, fakat neden? Nedenlerini bilirsek yapmamız gerekenleri de biliriz. Biz sağlıklı olursak çevremize, ailemize, ülkemize katkımız olur bu sebeple herşeyin başı sağlık diyelim ve yazıya başlayalım.

Öncelikle psikolojik rahatsızlıklardan başlayayım, sonra metabolik hastalıklara doğru devam edeyim. Toplumda antidepresan kullanımı yaygınlaştıkça acaba diyorum gerçekten uyuşmaya ihtiyacımız var mı? Yoksa gözümüzü açıp biz nerde hata yapıyoruz deyip kendimize bir çekidüzen mi vermeliyiz. Tabiki gerekli durumlarda ilaç kullanılabilir fakat bize ilaç kadar yardımcı olacak besinlerimiz, ve hayatı algılayış tarzımız da yabana atılmamalı. Öncelikle ceviz beyni beslediği için uzmanlar tarafından öneriliyor tabiki herşeyin fazlası zarar, makul ölçülerde tüketilebilir bana göre günde bir, iki tane bile yeterli. Şifa niyetine yediğimiz besinleri aç karnına tüketmek daha da faydalı olacaktır. Diğer besinlerle karıştığında sindirimi, emilimi düzgün yapılamayabilir ve dolayısıyla faydasını çok hissedemeyiz. Bana göre su ve toprak insanı en çok sakinleştiren, endişelerden uzaklaştıran maddeler. Dikkat edin ki biz yalnız bu iki maddeyle abdest alabiliyoruz, suyla; su yoksa toprakla.. Neden? Temizlik kadar insanı ruhsal anlamda da arındırıyor bence su ve toprak. O yüzden sürekli abdestli olmak dahi sakin ve huzurlu olmaya yaklaşmak demektir. Namaz kılmak zaten Allah'ın huzuruna çıkmanın verdiği hafiflikle insanı dünyanın  dert ve sıkıntılarından uzaklaştırır. Derdinizi bilenin ve dermanı verecek olanın huzurundasınız işte ötesi yok.

Gelelim bedenimizi ilgilendiren hastalıklara. Öncelikle grip, nezle gibi rahatsızlıklarda çok gerekli olmadığı sürece antibiyotik kullanmayın, birçok doktor artık yazmıyor yan etkileri dolayısıyla. Antibiyotik vücudunuzdaki faydalı bakterileri de öldürerek bağırsaklarınızı, sindiriminizi dolayısıyla bütün vücudunuzu etkiler. Bağışıklık sistemini değil antibiyotikleri kullanarak kendinizi güçlendirmemiş olur ve bir sonraki hastalığa da daha çabuk yakalanırsınız. Devamlı kullanımı besin emilimini bozar. Aşı ve ilaçlar insanın bağışıklığını desteklemeli fakat bağışıklık sistemini çalışamaz haline getirmemeli, Allah bu sistemi bizleri hastalıktan korusun diye yaratmış, bugün kanser hücrelerinin dahi sağlıklı bağışıklık hücreleri tarafından yok edildiğini biliyoruz. Bunun dışında kullandığımız ve yediğimiz içtiğimiz kimyasallara dikkat edelim. Kimyasal yemediğinizi düşünüyor olabilirsiniz fakat hazır paketli ürünlerin içeriğini okumadan satın aldığımız sürece bu durumdan haberimiz olmaz. Yapay aromalar yapay tatlandırıcılar, boyalarla dolu ''besin''leri yemeden önce iki kere düşünün çünkü vücudumuz bunları sindirmek üzere proglanmamış dolayısıyla bu kimyasallar bize zarar vermekte özellikle de sürekli tüketir hale gelirsek. İçecek olarak ayran, cacık, şalgam tercih edebilir atıştırmalık olarak da meyve, çerez tüketebiliriz. Yemek yemeyin demek yanlıştır, sağlıklı olanı tüketin eminim birçok sorun hallolmaya başlayacaktır. Herkes kendi karını düşünerek insanlara bir faydası olmayan ürünleri pazarlayabilir hatta bunun insanlara zararı da dokunabilir. Ama herkesin aklı var bizler başkaları kar edecek diye kendi sağlığımızdan olmayalım nefsimize yeri geldiğinde dur diyebilelim. Kullandığımız kimyasallardan kastım deterjanlar, saç boyaları, diş macunları.. Bunların bitkisel olanlarını bulmak ve tercih etmek zorundayız. Özellikle deterjanlar konusunda hassas olalım, bulaşık ve çamaşır deterjanını Saraçoğlu'nun veya Erkan Şamcı'nın ürünlerinden kullanabilirsiniz. Ayrıca doğal bor madeninden üretilen Etimatik marka deterjanlar da artık marketlerde. Bu markalar veya bildiğiniz başka doğal markalar kullanarak çevrenize ve kendinize daha sağlıklı bir yarın inşa edebilirsiniz.

Allah'ın bize verdiklerine şükretmek ve O'ndan şifa istemek belki de en önemli adım. Şifa Allah'tandır; aldığımız ilaçlar, kullandığımız bitkiler birer vesiledir, çünkü onları da yaratan ve bize kullanmamız için tanıtan da O'dur. bunu da anlamak lazım. Fakat en doğalını ve en temizini kullanmak, şifayı haramlarda değil, helalde aramak da önemlidir.Herkese sağlıklı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder