8 Şubat 2017 Çarşamba

Tuzun sağlığa faydaları

Öncelikle çoğumuz denizin faydalarını, deniz suyunun, havasının pek çok hastalığa iyi geldiğini bilmekteyiz. Denizden uzak olanlar, ve yazın dahi denize gidemeyen vatandaşlarımız da var elbette. Bu konuda yabancılara gösterilen ilgi inşallah yerli turistlere de gösterilirse, henüz ülkesindeki güzellikleri gezip görememiş vatandaşlarımız ve çocuklarımız için de faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Konudan kopmadan bugün tuzun faydaları hakkında yazmak istiyorum.

Tuz, doğal olarak kayalarda ve denizlerde bulunur. Denizlerin de kayaları aşındırması sonucu tuzlu olduğu fikri hakim. Elbette en doğrusunu Allah bilir. Doğada bulunan canlı ve cansız varlıklar için Allah boşuna yaratmamıştır diye düşünürüm. Aman tuzsuz yemek yiyin diyen insanların pek de beğenmeyeceği bir yazı olacak. Doğada faydalandığımız her şeyde ölçülü olmak zorundayız, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birşeye düşman gibi bakarak veya ihtiyacımızdan fazlasını tüketerek kendimize zarar veririz. Dolayısıyla, kilolarca tuz tüketmek ile hiç tuz tüketmemek de insan için sağlıklı bir yöntem değildir. Miktarından önce rafine edilmiş tuzların değil de kaya tuzu veya deniz tuzunun kullanılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Yemeklerin tuzsuz olmasını kendi adıma sağlıklı bulmuyorum. İnsan vücudunda su içerisinde çözünmüş mineraller vardır, doğal tuz bu minerallerden bazılarını içerir. İnsan kanında da tuz belli bir oranda bulunur bu sebeple serumların içerisinde de tuz bulunmaktadır. 

Özellikle deniz suyunun iyileştirici özelliğinin pek çok mineral tuz içermesine bağlıyorum. Evde deniz tuzuyla hazırlayacağınız suyu yaraların çabuk iyileşmesi için kullanabilirsiniz. Tuz bakterileri uzak tutarak iltihaplanmayı önler, böylece yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Cilt problemleri, ağız içi yaraları, mantar problemleri için bence tuzlu su iyi bir yardımcı. Serum fizyolojik olarak satılan burun temizlemek için de kullanılan tuzlu su da çok faydalı, burnu temizliyor, bebeklerin rahat nefes almasını sağlıyor ve aslında bakterileri de uzaklaştırmış oluyor. Tuzlu su ile ayaklar yıkandığında bacak ağrıları ve strese iyi gelecektir, çünkü tuzlu su, sudan daha iyi bir iletkendir, içindeki iyonlar sayesinde, vücudunuzdaki elektrik yükünü azaltabilir, yorgunluğunuzu hafifletebilir. Son zamanlarda faydalarını okuduğumuz tuz lambalarının da bu iyonlar sayesinde radyasyondan koruduğu, astım ve alerjilere iyi geldiği söylenmekte. 

Biz gece lambası olarak kullanıyoruz, hem doğal ve şık bir görüntü hem de daha sağlıklı bir ortam sağladığına inanıyorum. Fırsat buldukça bu konuda yapılmış bilimsel çalışmaları paylaşmayı istiyorum blogumda. Herkese hayırlı ,sağlıklı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder