19 Mart 2017 Pazar

Doğal cilt bakımı (Evdeki ürünlerle)

İnsanın bakımlı olması için illaki çok zengin olmasına gerek yok, kendini sevmesi, iyi hissetmesi yeterli. Fakat hazır aldığımız cilt bakım ürünleri çok uygın değil veya ucuz markalara yöneldiğimizde ise kimyasal maddeler sebebiyle faydadan çok zarar görmek mümkün. Öncelikle makyaj malzemelerinizi iyi bir markadan seçmenizi öneririm, bütün gün cildinizde kaldığı için özellikle paraben parfüm içermezse çok iyi olur. Bunun dışındaki cilt bakımlarımızı ise evde doğal malzemelerle yapmak mümkün. Cilt tipinize göre bu bakımlar değişebilir. Bir de susuz kaldığınızda cildinizin hızlı yaşlandığını unutmayın. Özellikle su hatta limonlu su hem iç organlarınız hem de cildiniz için bulunmaz nimet. Ben karaciğer için Saraçoğlu hocanın maydonoz limon kürüne başladım, Prof Saraçoğlu bunun cilde de çok faydalı olduğunu söyledi ki zaten iç organlardaki hastalıkların ciltte de kendini gösterdiğini yazmıştım. Yani bütünsel düşünürsek vücudumuzun iyi olması için her bir parçanın görevini yapması gerekir bunun için de kendimize iyi bakmak zorundayız.

Gelelim doğal bakım kürlerine, öncelikle peeling için kimyasallara ihtiyaç yok, ya bitkisel peeling ürünleri kullanın, LR bambu özlü peeling gibi. Veya evde Türk kahvesi içince telvesini atmayın, içine de biraz toz şeker ve bir tatlı kaşığı suyla karıştırıp yüzünüze sürün, cildiniz yağlı ise sadece şeker ve suyla yapabilirsiniz, kahve yağlı olduğu için cildi nemlendiriyor bu yüzden özellikle kuru ciltliyseniz nem maskesi gibi etki ediyor. Burda önemli olan çok fazla su ekleyip tanecik özelliğini bozmamak şekerin ki peeling gibi etki edebilsin. Bu peeling elleri de yumuşacık yapıyor bu arada :)



Kuru cilt için pek çok nemlendirici seçeneği var ama çoğu birkaç saat sonra etkisini yitiriyor, kışın özellikle büyük bir sorun haline gelebilir. Bize iyi gelen iyi bir markanın kreminde ayçiçek yağı olduğunu gördüm. Daha önce kremlerime bir çay kaşığı kadar zeytinyağı ekliyordum, gerçekten farkediyordu, fazlası çok yağlı bir his bırakabilir ama 100 ml kreme bunu eklemenizde sorun görmüyorum. Bunu ayçiçek yağıyla da yapabiliriz, hiç aklıma gelmemişti. Krem kullanmak istemiyorsanız, fısfıslı bir şişede su oranı daha çok olacak şekilde karışım yapabilirsiniz hangi yağı kullanmak isterseniz, bu arada cilde iyi gelen badem yağı kakao yağı susam yağı gibi bitkisel yağlar da mevcut bunlardan da birkaç damla ekleyebilirsiniz. Örnek verecek olursam 2 yemek kaşığı su 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı kakao yağı şişede karıştırılıp bütün vücuda uygulanabilir, kuru ve normal ciltler için faydalı olur. Kullandığımız su hazır su olursa daha iyi olur.

Sağlık ve güzellik aslında çok uzaklarda veya çok ulaşılmaz değil, evimizde mutfağımızdaki ürünlerle mümkün. Doğal beslenmeyle, daha çok hareket ederek daha az katkılı yiyecek tüketerek, bitkisel kürlerden, çaylardan faydalanarak daha kaliteli ve güzel bir yaşam mümkün. Ayrıca kozmetik ve temizlik ürünlerinde en doğalını bir de hayvanlar üzerinde test yapmayan markaları seçin, kimyasallar hem size hem çevrenize zarar verir. Bakımlı günler dilerim :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder