23 Aralık 2015 Çarşamba

Eklem ağrıları sedef ve egzama ilişkisi; Bir tedavi yöntemi olarak oruç

    Otoimmün hastalıkların yani vücudun kendi hücrelerine saldırdığı ve sebebini bulamadığımız birçok hastalığın temelinde kötü beslenme ve yanlış yaşam tarzı yatıyor. Belki bunu zaten biliyordunuz ama yaşam stilinizi değiştirmenize rağmen durumunuzda hiçbir değişiklik olmadı. Çok normal çünkü vücudunuzda biriken toksinleri atmak o kadar kolay değil. Siz sağlıklı beslenerek veya egzersiz yaparak yeni toksinlerin vücutta birikmesini engelliyorsunuz evet ama vücudunuzda bulunan toksinler sizi rahat bırakmıyor ve nasıl olsa iyileşemiyorum diyerek eski alışkanlıklarınıza geri dönüyor, tek çarenin ilaçlar veya ameliyat olduğuna kanaat getiriyorsunuz.
    Bu durumun temelinde yatan sorun şu; size önerilen sağlıklı yaşama geçiş yapabilmeniz için sağlığınıza kavuşmanız gerekir, yani dizleri ağrıyan bir insan spor yapamaz tabiki ve insülin direnci bozuk bir insana sadece tatlı yeme dediğinizde bile çok zorlanabilir. Tedavi yöntemlerinden belki de pek aklınıza gelmeyen birşey önereceğim size, Aidin Salih hanımın kitabında daha detaylı anlatılıyor: Şifa orucu, su orucu olarak da geçiyor, yurt dışındaki merkezlerde water fasting deniyor. Sadece su içerek veya zorlanmıyorsanız su bile içmeden de günlük, 3 günlük hatta daha uzun oruç tutmak ve hastalıklardan kurtulmak mümkün. Niyet edince herşey daha kolay oluyor sanki ve diyet yapmak gibi de zor değil. Açlığın hastalıklar üzerinde nasıl bir etkisi olabilir peki? Şöyleki vücut aç kaldığında sindirime harcadığı enerji ve zamanı iyileşmek toksinlerden arınmak için kullanıyor. Ramazan oruçlarında olduğu kadar günlük veya 3 günlük oruçlarda da devamlılık çok önemli bu şekilde hem kilo vermek hem nefsimizle mücadele etmek hem de hastalıklardan kurtulmak mümkün. Günümüzde birçok hastalığın sebebinin çok yemek yeme ve sağlıksız yiyecekler tüketme olduğunu düşünürsek orucun bize sağlayacağı çok fazla yarar var. Ben ramazan orucu haricinde dolunay zamanlarında 3 günlük (hicri ayın 13,14,15. günlerinde) ve haftanın pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmanızı önerebilirim, çok faydasını görüyorum kendimde maddi ve manevi.
    Geleneksel tıp, nebevi tıp gerçekten çağımızda unutulmuş durumda. Nasıl olur da ilk kez Aidin hocanın kitabında okudum ben bunları dedim, çünkü hadis ve ayetlerle anlatılmış çok yönlü bir kitap ama bir o kadar da sade ve anlaşılabilir. Tıp biliminin bu bilgilerle beraber ilerlemesini tercih ederdim fakat olmamış bir noktada modern tıp ve alternatif tıp olarak ayrılmışlar. İlaçların eski zamanlarda sadece bitkilerden yapıldığını sentetik ilaçların sonradan bu doğal ilaçları taklit ederek oluştuğunu unutmuşuz hepimiz. O formüller nerden geldi diye düşünmüyoruz ve nedense bazı insanlar bitkisel ilaç deyince koşarak uzaklaşıyor, halbuki o içtiği ilacın esas formülü de doğada bulunan bitkilerde mevcut fakat sentetik olarak üretilince daha faydalı hale geliyor herhalde :)
     Ayrıca iş alternatif tıp olunca ve denetlenmesi çok mümkün olmayınca çıkarları için bu işi suistimal eden insanlar da var. O yüzden bitkiler zarar vermez diyemeyiz çünkü Allah her bitkiyi başka bir amaçla yaratmış. Hepsi aynı özellikleri taşımaz ve aynı hastalığı iyileştiremez. Mesela hamileyken adaçayı içilmez adet söktürücüdür çok miktarda tüketilirse zarar verir, emzirirken de içilmemesi gerekir çünkü fito-östrojen içerir sütü azaltabilir. Bunun gibi pek çok şey söyleyebilirim ama bunu bu ürünleri satan aktarlar ve öneren kişiler de bilmeli mesela, insanlar yanlış bitkiyi yanlış şekilde kullandıklarında derman ararken başka sorunlar çıkabiliyor.
     Peki oruç haricinde bu toksinleri eritmenin diğer yolları nelerdir? Ben şuan yüzümdeki egzamaya ve alerjik rahatsızlıklara, alerjik öksürüğe iyi geldiğini okuduğum Laden çayını ve aloeveralı kremi deniyorum şimdilik sonuçlar şöyle, yüzümde çıkan kuru pul pul dökülen birkaç yer varken sırt kısmımda pul pul dökülen kuruyan küçük bir bölge oluştu. Vücudumda senelerce sağlıksız beslenmemin (cips,kola,hazır paketli gıdalar) sebep olduğu çok toksin vardır eminim. Aidin hoca egzamanın sedefin toksinler atılana kadar kaybolmayacağını, kortizonla bastırılsa dahi eklem ağrıları romatizma olarak geri dönebileceğini söylüyor çünkü bu toksinleri atmadan bağışıklık hücrelerini bastırmaya çalışmak pek mantıklı değil. Peki ne kadar sürecek bu durum? Onu Allah bilir, biz şifa istemekle ve bu şifayı aramakla meşgul olalım gerisini Allah'a bırakalım. Sonuçları güncel olarak paylaşmaya çalışacağım. Herkese sağlıklı günler diliyorum, soru ve önerilerinizi bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder